Meteen naar de inhoud

Lemonlicious, hoe kom je op het idee

  • door

Het was op een zwoele augustusavond bij vrienden thuis ergens in een zijstraatje van de via Gallia in Rome. Na uitgebreid tafelen op z’n Italiaans namen Lonetti en Tonino ons mee naar de keuken, de “Cucina” het “Sancta Sanctorum” van de ware gastronoom.
In de vriezer lag een met ijs beslagen fles met daarin een wonderbaarlijke gelige vloeibare substantie, lobbig van de kou, maar met een sprankelende glinstering. Gouden aqua vitae, in ijs gevangen. Ernaast stonden diepgevroren glaasjes.
Lonetti ontkurkte de fles en de frisse geur van citroenen dreef de keuken in. Ritueel werden de glazen ingeschonken en maakten we voor het eerst kennis met huisgemaakte limoncello di Mama.
Een onbeschrijfelijke smaaksensatie deed spontaan denken aan een gedicht van Goethe: “Kennst du das land…”
Thuisgekomen koesterden we de zojuist gekochte zongerijpte citroenen en herhaalden het ontfutselde recept.
Lemonlicious was geboren!

Lemonlicious is een ambachtelijke citroenlikeur gemaakt te Zeerijp van biologische citroenen uit de Méditerranée, volgens authentiek Italiaans productieproces. Heerlijk als aperitief, na de maaltijd als begeleider van een toetje of bij de koffie.

Lemonlicious, een beetje Italië in Zeerijp.

Drink deze likeur gekoeld.
Aan te bevelen de fles een uur voor consumptie in de vriezer te leggen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *